Telegrafist in hart en nieren.

oktober 13, 2019 0 Door Jeremy
PA0ATY en zijn toenmalige Xyl die alle verbindingen toen bij hield.

Het was mij een genoegen om even een oud telegrafie liefhebber te hebben ontmoet.

Op zondag toch even wat Qsl kaarten gebracht bij Joop PA0ATY in Ede, en Joop dus inmiddels al 85 jaar is nog steeds een fanatiek ( Morseseinschrift ) man ( Cw ) en altijd Qrp ofwel laag vermogen en op de draad antenne leuke verbindingen te maken op de Korte golf.

Na wat verhalen uit het verleden kwamen wij natuurlijk uit op het cursus gebeuren en ook op de tijd die we hadden als voorafje van Joop en dat was een lezing over het zendamateurisme.

Mooi zoals het toen was kon Joop dat prachtig verwoorden en kregen we een demonstratie hoe nou eigenlijk een verbinding ging.

Joop had zijn qrp setje meegenomen en stond daar het verhaal te doen wat je allemaal met je radio kon doen.

Wat wij niet wisten was dat Joop een afspraak had gemaakt met een mede amateur om vanuit het toenmalige clubhonk aan de Bettekamp in Ede een verbinding te maken met de roepletters die hij later zo gaan seinen.

Het lukte in eerste instantie niet en dat was natuurlijk later gezien ook de opzet en zei joop ,, ja met wat stroop op de antenne dan lukt het wel ,, dus zogezegd zo gedaan en na de 2 de oproep kwam er een japanner terug op zijn aanroep maar dat bleek later zijn makker te zijn die verder op zat in zijn Radioshack.

De Japanner kwam retour zeg dat was spannend en toen hij zijn naam spelde wisten wij natuurlijk gelijk dat we bij de neus genomen waren want ja HALVA GARA als japanse naam was natuurlijk wel heel vreemd.

Dus de hilariteit was compleet en dat is in 1979/1980 geweest en dat blijft je altijd bij en een leuke herinnering aan onze Joop PA0ATY.

Heb Joop bedankt voor het gezellige interview en hem veel plezier nog steeds met de hobby gewenst.

73 allemaal van PA9RF-19RF001