Stichting svon gaat de ether in.

mei 8, 2022 0 Door Jeremy

Goed nieuws, de Stichting Veteranen Oost-Nederland (SVON) uit Doetinchem gaat binnenkort wereldwijd de ether in op de 10, 11, 20, 40 meterband. Ook zijn wij te horen op de 2 meter en de 70 cm band via verschillende repeaters van de NOS en NON.

Er wordt achter schermen hard gewerkt door René met de callsign“PD3RKD en 19RF-SVON om dit allemaal te realiseren, we zullen natuurlijk ook gebruik maken van de amateurs van de RFDX waar wij een hele goede samenwerking mee hebben. Ook gaan we dan de lucht in met een officiële eigen veteranen callsign verstrekt door het Agentschap telecom. Op deze manier hebben wij een unieke manier gevonden om in contact te komen veteranen uit verschillende landen, en dit levert vaak hele leuke en mooie gesprekken op.

Wij hopen heel veel radioverbindingen te gaan maken op deze banden. We zijn ook aan het kijken of er een leuke Veteranen radio ronde gaat komen waar iedereen aan mee kan doen, als je in het bezit bent van een zender natuurlijk. Of wilt u in de toekomst alleen mee luisteren?

Dat kan op www.hobbyscoop.nl voor VHF en UHF en via de Websdr Twente voor de HF korte golf banden.

Voor meer info kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met ons, of breng een bezoekje in ons mooie ontmoetingscentrum in Doetinchem. Wij hopen hier ook heel veel radio amateurs te mogen begroeten.


Wordt vervolgd, en hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws, www.svon.nl.

( 73s René PD3RKD.)