Special Event Station PG64HOOP

mei 5, 2022 0 Door Jeremy

PG64HOOP

Special Event Station PG64HOOP is op 7 mei in de lucht vanuit de korenmolen de Hoop

Op zaterdag 7 mei zal korenmolen “De Hoop” het startsein geven voor een expositie over molen “De Eendracht”, een molen uit lang vervlogen tijden, die destijds geplaatst was aan de Lingehaven.

Door middel van diverse foto’s en pentekeningen zal een impressie worden gegeven de molen, die – naar berichten van de molenaar van onze korenmolen, Ton v.d. Heuvel – in 1916 is gesloopt. 

Naast de opening van deze expositie zal er op zaterdag 7 mei ook een demonstratie worden gegeven van een ZEER oude brandladder (zie foto’s), die dienst heeft gedaan in Gorinchem.

Deze brandladder is jaren geleden ‘gered’ door een Gorinchemse bewoner en staat momenteel gestald in een opslag in Sleeuwijk/Woudrichem.

De expositie zal op zaterdag worden geopend om 11.00 uur en is tot stand gekomen in samenwerking met de SIMAV (Stichting tot Instandhouding Molens Alblasserwaard en Vijfheerenlanden) en is vanaf 14.00 uur voor alle publiek geopend.

Ook ge├»nteresseerde radio-amateurs of anderen  die een kijkje willen komen nemen bij het Special Event Station PG64HOOP zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom.

Er worden verbindingen gemaakt op HF, UHF en VHF banden.

De expositie zal vooralsnog voor minimaal 1 jaar te bezichtigen zijn in de korenmolen “De Hoop”.

Vy 73’s Gert, de PA9F