Radioamateurs Gorinchem en omstreken slaan handen ineen om medemens tijdens COVID-19 – Corona Virus te helpen waar kan

maart 21, 2020 0 Door Jeremy

PERSBERICHT : RTL / SBS

Goedenavond,

Sinds 2 dagen geleden wordt er vanuit Gorinchem een radio-roepronde gemaakt ter vermaak en controle van mede-radioamateurs, die alleen wonen.

De uitzendingen, die worden gecoördineerd vanuit de Gorinchemse Amateurclub worden dagelijks om 19.00 uur gehouden op de 2 meterband, FM 145.350MHz.

Initiatiefnemer Ewoud Klop, radioamateur in hart-en-nieren en ook al jaren bezig met hulp en randwerkzaamheden bij de brandweer in zijn woonplaats nam dit initiatief en verzorgt sinds enkele dagen op de amateurband een zogenoemde ‘Radio-Roep-Ronde’ waarin contact wordt gezocht en onderhouden met de mede-amateurs en hun omgeving, waar de radioamateurs kunnen bijspringen indien nodig.

Omdat de radioamateur ook kan inspringen bij hoge nood, b.v. tijdens uitval van alle nutsdiensten, zoals elektra, gas, en telecommunicatie, heeft Ewoud dit initiatief genomen, zodat bij nood de radio kan fungeren als primair verbindingsmiddel als alle andere mogelijkheden tot communicatie falen.

De radio-roep-ronde in het midden van Nederland wordt dagelijks gehouden op FM 145.350 MHz in de 2 meter-amateurband en is voor een ieder toegankelijk en te beluisteren. Daarnaast is er door de Gorinchemse Amateurclub een groepsapp gestart, waarin hulpbehoevenden en helpende handen zich hebben verenigd om elkaar te helpen in deze zeer moeilijke en onzekere tijd.

Wellicht een item voor uw nieuwsberichten?

Namens de evenementen Commissie van de Gorinchemse Amateurclub (PI4GAC) tekent,

Gert Bikker, de PA9F – Gorinchem