De teloorgang van de repeater’s en de wederopstanding.

januari 2, 2020 0 Door Jeremy

Repeaters zijn er in eerste instantie voor mobiel gebruik, maar wat schertst onze grootste verbazing er zitten meer vaste groepjes op als mobiellerikken.

De ergenis nam al toe op andere zogenaamde gekoppelde repeaters met de nodige geluiden, ja en nog wat wat mij zeker niet boeit is dat ik hier in Nederland het internet op ga en vanuit Australie antwoord krijg nou nou wat een verbinding zeg.

Het begin van het steunzender tijdperk waren lokale stations die het mobiele signaal weer uitzenden op en wat hogere locatie en zo kon je in je regio leuke dingen doen, maar met co-channel gedoe en meer van dat soort gekoppelde techniek werden er steeds meer stations aan elkaar gekoppeld.

Nu blijkt wat er allang verteld werd voorspeld door ondergetekende dat steeds meer mensen terugvallen op een 2 meter beam hetzij horizontaal dan wel vertikaal om verder te komen en met een beetje vermogen in je auto dan kom je ook wel een eindje weg.

Het mooiste komt nog dat er weer steeds meer locale repeaters komen dus de weg terug naar het steunzender succes is weer gevonden en dat is een goede ontwikkeling.

73 allemaal Jack PA9RF