2 meter weg door Thales ???

juli 1, 2019 1 Door Jeremy

Goededag allemaal.

Ik ben vandaag eens serieus gaan zoeken over het hoe en waarom van het Franse voorstel om o.a. de 2 meter band te gaan gebruiken voor luchtvaart communicatie.

Ik kwam achter het volgende: Van de 13 gedelegeerde fransozen hebben er 6 directe banden met de luchtvaart. 4 personen vertegenwoordigen of staan op de loonlijst van Thalesgroep. Voor degenen die willen weten wat Thales doet volgt hier de link: https://www.thalesgroup.com/en

Verder zit er een vertegenwoordiger bij van Airbus en van Orange. De eerste is een vliegtuigbouwer met veel activiteiten in Frankrijk en Orange is o.a. een telecomaanbieder. Ook zit er iemand bij die de esa en eumetnet  vertegenwoordigd.

Het lijkt er dus op dat “onze” amateurbanden verkwanseld gaan worden voor het grote geld. Overigens kan ik uit zeer betrouwbare bron vertellen dat ook in Nederland een dergelijke tendens heerst. Als het dik geld oplevert, onder de noemer van maatschappelijk belang, worden ook binnen Nederland de amateurbanden zo verkocht aan de meest biedende……. Vandaar ook geen woord over de 23 cm band in het antwoord van het AT betreffende de N-herijking.

Dit alles is na te lezen op: https://www.f4fxl.org/update-on-the-threats-on-2m-amateur-band/

Deze meneer heeft alles van internet geplukt met verwijzingen naar de desbetreffende documenten waarvoor hartelijk dank.

Het laatste woord is hier nog niet over gezegd denk ik zo en mensen tekenen die petities waar je ze ook tegenkomt.

Oh ja en de 2 vertegenwoordigers van Nederland hebben niet geprotesteerd !!!!

73,s Ron PD0NUD